Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Merre tovább magyar foci?

2010.04.19

Kép Nos, ez a football remélem, semerre nem megy, mert ez nem labdarúgás, hanem szimplán labdarúgdodsás.

 

Sajnos, mi ma csak megélhetési labdarúgókat nevelünk a magyar játékosok nagy része, soha nem vesz részt komoly nemzetközi téttel bíró meccsen, ezen kívül a magyar átlaghoz képest nagyon jól keres igen sok közülük.

 

(Persze, hogy jól keresnek! Mert a klubtulajdonosokat meg lehet nézni Magyarországon, szinte mind „félmaffiózó” kategória. A klubokban mossák saját ill. cégük pénzét. Megmondják az egyik bevándorlónak, hogy papíron te ennyit keresel, ebből X összeget teszel zsebre, a többi meg jön vissza. Ki lehet számolni, hogy egy kb. 30 fős játékoskerettel rendelkező klub mennyi pénzt moshat ki így havonta, az adóbevallást meg megcsinálják neki. Így könnyű… Lóri)

A probléma viszont nem csak ezzel van, hanem azzal is, hogy egyáltalán nincs magyar utánpótlás a klubok, nem tudnak, vagy nem akarnak magyar fiatalokat nevelni olcsóbb elhozni mindenféle fekete gyereket csak valahol meg kellene érteni, attól hogy színre stimmel az még nem Drogba vagy Eto’o.

 

Én nagyon szeretem a focit, bár a rögbit jobban. de talán még a magyar rögbiben is több lehetőség van, mint a fociban a másik hatalmas probléma a nézőszám egy „rangadón” nem szokatlan látvány hogy csak ezer ember szurkol.

Az idehozott játékosok képzetlenek 30-ból jó ha egy megüti az NB1 szintjét pedig valljuk be az nem túl magas. A mások szerintem fontos ok, az hogy a magyar edzőknek semmi kockáztatni valója, nincs, hiszen ha kirúgják, akkor majd más klubnál úgyis jó lesz.

Erre talán a legjobb példa Csank János, bár Détári Lajost is nyugodtan említhetném. A probléma ott van, hogy a nagyon sok a tehetséges fiatal a falvakban, de egyszerűen a klubok nem próbálják őket felfedezni, hanem hoznak egy-két idegenlégióst.

 

A probléma ott is van, hogy a meglévő játékosok képzetlenek a meccseken rendkívül lassan játszanak rengeteg a szabálytalanság, mondjuk, ebben van a játékvezetőknek is felelőssége, hiszen legtöbbször csak szétfullyák a meccset. Én ugyan nem értem hogy a Sport TV miért közvetíti de, szerintem ez csak pénzkidobás az emberek nagy része fogja, és mikor meglátja hogy magyar meccs egyszerűen elkapcsol ez talán a legnagyobb probléma. Fradi vs. UTE vagy Manchester vs. Liverpool kapásból a nagytöbbség rávágja, hogy az utóbbit fogom megnézni.

 

De vajon mi lenne a megoldás? Bár amit most leírok az csak az én véleményem, lehet, hogy semmi értelme én viszont látnék benne rációt. Csak 20 profi klub lehetne, a másod ill. harmad osztályban meg kell szüntetni a fizetéseket azután football centrumokat, kell létrehozni minden megyeszékhelyen, ahol ezek a centrumon az aktuális megyéből összegyűjtik a tehetséges fiatalokat és kiképzik őket.

Az első ligában, pedig az NFL lebonyolítási rendszerében kellene játszani.

 

Mi lehetne a cél? Szerintem a holland első osztály színvonalát el lehetne érni, ha többet nem is mert Anglia ill. Spanyolország nagyon messze van.

 

A válogatott pedig egyre csak megy lefelé a következő EB-n sem leszünk ott ennek fő oka hogy a magyar válogatott bunker focit játszik a mások meg az edző aki valamilyen általam nem ismert okból csak Torghelle Sándort hajlandó játszatni bár nem mondom hogy Kabát vagy Rajczi jobb lenne de vannak olyan szintűek.

 

FanThomas

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.