Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Féltem a VB-t!

2010.04.20

 

Kép Most nem feltétlenül a biztonsággal kapcsolatos aggályokra gondolok, mert valljuk be őszintén az is, megérne egy misét.

 

Én itt most inkább arról szólnék, hogy nagyon felhígult a mezőny. Olyan válogatottak jutottak ki, akiknek semmi keresnivalója nem lenne ott, ha nem létezne a CONCAAF zóna az USA egy Vb-n sem lenne ott hiszen a dél-Amerikai focicsapatok még a leggyengébb is toronymagasan fölöttük van. Értsük már meg végre ez náluk a lányok sportja.

 

A másik számomra értehetetlenül Vb-résztvevő Új-Zéland megnyerte a selejtező csoportját ehhez kétség sem fér de, aki egy kicsit is jártas az ország sportkultúrájában a pontosan tudja, hogy a sportok népszerűsége a következő képen épül fel: rögbi, liga rögbi, krikett, baseball, birkanyíró verseny, na és aki ezek közül egyben sem jó az megy labdarúgónak.

 

Valamint a többi ázsiai ország, pl. Észak-Korea szerintem bár nem szoktam túlbecsülni a magyar futball erejét de, őket azért játszva megvernénk. Ennek ellenére ők ott vannak és valljuk be őszintén inkább izgalmas meccset, lássunk, mint két ilyen jellegű szerencsétlen csapatot.

 

De álljunk meg egy ásónyomra a Vb lebonyolítása is rossz, hiszen a csoportkörben mindenki a pontokért játszik ámde az 1-0-ra nyert is, meccs is annyi pontot jelent, mint az 5-0-ra nyert mégis irtó különbség van illetve szerintem, be kellene vezetni a vesztes bónusz rendszerét, ami azt jelentené, hogyha valaki rúg három gólt de, ennek ellenére kikap akkor is kapjon egy pontot.

 

A másik nagyon lényeges kérdés az a játékvezetők minősége lesz, nem akarok előítéletekkel élni de, szerintem tahit vagy filippínó bíróra nincs szükség. Nem, azért mert nem értenek hozzá, hanem mert nem vezetnek akkora hőfokú meccseket, mint mondjuk az európai kollégáik. Remélem a FIFA is észbe kap és legalább 5 játékvezetővel fogja vezettetni a meccseket bár én egy kicsit tovább mennék azt a játék jellege adja hogy mindig is lesznek olyan les helyzetek amiket a partjelző el fog nézni , de az biztosan megoldható lenne hogy egy ekkora súlyú tornán a 16-oson belül elkövetett szabálytalanságoknál videóbírót használjanak.

 

Valamint változtatni kellene a játékidőn az ápolások idejére, ami bent történik a bíró, állíthassa meg az órát.

 Persze még rengeteg dolog lenne, amin változtatni kellene, ugyanis a foci szabályrendszere elavult nézzük csak meg rengeteg a sérülés, mert az iram óriási a cserék száma, pedig 3 darab ez inkább kabaré jellegű mintsem sportpályára való.

Bár amíg Platini az elnök addig ne reméljünk sok jót Blatter pedig egy vén bábu, akit szintén ő mozgat kénye kedve szerint és ő személyes befolyását kihasználva, eldönti, ki jut ki a Vb-re és ki nem így történt ez az Írek elleni meccsen is, ahová szándékosan egy olyan embert küldtek, aki nemhogy meccset,  nálam még kecskét sem vezethetne.

 

Remélem előbb utóbb változni fog a szabálykönyv de, addig is készüljünk, hogy a Vb-n borzasztó sok 1-0-s vagy 0-0-s meccset fogunk látni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.