Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WoW vagy AION?

2010.04.21

 

 

Kép

World of Warcraft

Kép Egy kis statisztika: ’’globálisan 11 és fél millió előfizető’’-vel dicsekedhet a Blizzard Entertainment. (Azokat a szervereket nem is említve ahol megoldották máshogy az előfizetés problémáját)

 

Szerintem ez érezhetően sok, de felmerült bennem a kérdés miért? Mit adtak ’’ők’’ ami ennyire megfogta az embereket?  Én csak találgatni tudok és maximum szembesítem az olvasóval a tényeket.

Kezdem a grafikával: 

Kép 2004-ben ez a grafika még igenis szépnek jónak számított ez tény, de mára már ez eléggé elavult.

Ide írnám a gépigényt, pontosabban (minimális): Processzor: 800 Mhz, Memória: 512 MB, Video memória: 32 MB. Én úgy nevezném a látványt, effekteket hogy mesés, de valakinek ez tetszik valakinek az.

 

 

 

Játékélmény:

Elértem ahhoz a ponthoz ahol szerintem meg lehet érteni azt a 11 és fél millió embert.  Itt valamit nagyon jól csinált a  BlizzardJ de (azért a többi MMORGP védelmében) volt rá elég idejük hogy kiforrjon ez a játékstílus.  Nem kezdem el sorolni hogy mi mindent lehet benne csinálni, aki már játszott vele az tudja, aki meg nem annak garantálom hogy nem fog csalódni.

AION:

Kép Ez is egy MMORPG nagyon újnak számít mivel hivatalos megjelenése Európai Unióban 2009.09.25.

Megjelenése óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend hála az NCsoft fejlesztőcsapatának.

Ez mitől jobb, mint a WOW? Jobb egyáltalán?

 

 

 

Grafika:

 

Kép Ebben a  pontban nincs jelenleg legyőzője az AION-nak MMORPG játékok között. A játék a CryEngine motort használja ezért grafikailag nincs gond a játékkal. A gépigény viszont elég húzós, minimális gépigény: CPU:2.8GHz , RAM:1GB RAM(én 2GB ajánlanék), VGA:NVIDIA  5900 128MB RAM.

 

 

 

Játékélmény:

 

Hát igen mindent megtettek az NCsoft-nál hogy tényleg minden benne legyen. Amióta van MMORPG játék a piacon „ők” onnantól kezdve, amit találtak mindent beleraktak egy játékba, amit jónak találtak. A játék valós kinézeten alapszik, vagyis nem mesés, mint a WOW ez mint említettem fentebb is, egyén függő, kinek mi tetszik.  Természetesen felturbózott változatban. Magyarul össze van ollózva, felturbózva egy nagyon ütős grafikával karöltve.  Van benne egy egyéni fejlesztés is, ez a repülés és a levegőben lévő harc.   

 

Összesítés:

 

WOW: nem túl szép grafika, kicsi gépigény, élvezhető játékélmény, sok játékos.

 

AION: jelenleg legszebb grafika, viszonylag magas gépigény, élvezhető játékélmény.

 

Kiril

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.