Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esetem egy női magazinnal...

2010.04.16

Kép

Néhány hete vonattal jöttem haza, egyik hölgy csoporttársammal. Vett egy női magazint. Ami a címlapon egyből megragadta a szemem az a „Szexistennő képzés” volt. Most hogy túléltük a Benkő Wifehuntert és a Győzike(nehogy abbamaradjon a kultúra pusztítása) is újraindult(Show Must Go On ahogy a Queen mondta) én már nem lepődök meg sok dolgon.

Ez a dolog azonban szívenütött. Mindenhová kell egy kis erotika, hogy eladható legyen egy lap. A nagy piros betűs bulvármagazinok is alkalmazzák ezt az eszközt, szerencsére „szexisteneket” nem képeznek. Azért remélem, hogy a cikk elolvasása után, egy hölgy sem írja bele az önéletrajzába, hogy ő bizony egy „szexistennő”, bár lehetséges, hogy könnyebb lenne munkát találni még a jelen helyzetben is.

Hogy mit is akarok kihozni ebből a dologból? Azt, hogy ezzel lesz eladható ma egy magazin, az erős szingli nők korszakát éljük. Akiknek „szexistennőnek” kell lenniük ahhoz, hogy igazi nőknek vallhassák magukat! Mert ezt sugallja ez a magazin és még rengeteg ilyen cikk.  Lehet túl konzervatívak a nézeteim, de egészséges az a társadalom ahol egy nőnek lassan már kicsi korától azt sugallják, hogy minél több férfit kell megszereznie és ehhez meg kell vennie minden egyes magazint, ruhát, sminket? Nekem nincs azzal bajom, hagy egy nő szép és tenni is akar ezért. Sőt…

Csak azzal van, bajom, hogy már a 12 éves kislányok is sminket hordanak és miniszoknyát, holott egész mással kellene foglakozniuk. 8 éve az ebben a korban lévő lányok még babákkal játszottak és babaházakkal. Ma már a Szexi vagy Nemet, Győzikét néznek és korhatárnélküli újságokból „szexistennővé” képezhetik magukat, hiszen az újságárusok nem kérnek személyit ezekhez az újságokhoz. A tini magazinok is tele vannak, ezektől csak egy árnyalattal kevésbé szókimondó írásokkal. Fel tehetjük tehát a kérdést: A most felnövekvő generáció női milyen normák szerint fogja élni az életét, ha a média csak „szexistennőket” hajlandó belőlük nevelni és nem családanyákat?

 

Lóri

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.